IF Metall

IF Metall och arbetslivsenheten söker två ombudsmän med ansvar för regional samverkan i Stockholm och Östra Mellansverige

Tjänsten är en tillsvidareanställning på förbundskontoret i centrala Stockholm. Din placeringsort är i den region där du kommer att verka, på en avdelningsexpedition i Stockholm alternativt Uppsala, Västerås, Örebro, Nyköping eller Linköping.

Om tjänsten

Enheten ansvarar för förbundets arbete med frågor som rör arbetsmiljö, försäkringar, arbetsorganisation/produktionssystem samt kompetens- och lönesystemsutveckling på arbetsplatserna. Enheten arbetar systematiskt för att skapa jämställda arbetsvillkor samt att utveckla förbundets arbete kring arbetsmarknads- och utbildningsfrågor.

I arbetsuppgifterna ingår att samordna och utveckla arbetet med sysselsättnings- tillväxt- och utvecklingsfrågor både i och mellan avdelningarna inom den regionala avgränsningen. Du ska stödja avdelningarnas engagemang i samverkansinsatser och regionalt utvecklingsarbete för att förverkliga IF Metalls näringspolitiska mål. Du kommer att bidra till att stärka den lokala organisationens kunskap om förändringsarbete på arbetsplatsen och om det regionala utvecklingsarbetet samt arbeta med att utveckla IF Metalls relationer med exempelvis myndigheter och regionalt utveckligsanvariga i syfte att bidra till insatser för medlemmarnas och industrins utveckling.

Det är nödvändigt att du som söker har goda kunskaper om olika delar inom arbetsmarknadsfrågorna. Du behöver också ha stort kontaktnät och kunskap om den regionala strukturen i den region där du kommer att vara verksam. Det är meriterande om du har kunskap om EU’s strukturfonder samt erfarenhet av större omställningar och förändringar på arbetsmarknaden.

Följande kvalifikationer krävs:

  • Gymnasieutbildning eller motsvarande
  • Förmåga att leda projekt och processer.
  • Goda pedagogiska kunskaper
  • Förmåga att hantera IT verktyg i arbetet
  • Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift

Vem är du?

Som person är du självgående. Du är ansvarstagande, planerar, samordnar, anpassar och följer upp. Du ser till helheten samtidigt som du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt då tjänsten kräver ett visst mått av detaljfokus. Särskild hänsyn tas till din samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer. Du är prestigelös, har ett förhållningssätt som är lösningsorienterat och bygger på samverkan. Du har en pedagogisk ådra och ett kunskapsutvecklande arbetssätt. Därtill önskar vi kommunikativ kompetens med goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Det är nödvändigt att du som söker delar arbetarrörelsens värderingar och de värderingar som IF Metall har.

Organisationen eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer som jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se varje persons kompetens och därigenom motverka diskriminering.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidaretjänst och omfattar heltid. Tillträde sker efter överenskommelse. Löne- och anställningsvillkor enligt avtal för centrala ombudsmän. Tjänsten är förenad av resor.

Sista ansökningsdag är 12 maj. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Så ansök redan idag.

Kontaktpersoner

Johan Rocklind, enhetschef, 073-864 13 22

Piret Hammarbäck, HR generalist, 08-786 85 12

Tommy Thunberg Bertolone, facklig representant, 08-786 81 46

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela på:

Län:

  • Örebro
  • Uppsala
  • Stockholm
  • Södermanland
  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-05-12

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Östra Mellansverige

Företagets hemsida:

http://www.ifmetall.se

Adress:

Olof Palmes gata 11 10552 Stockholm